Nimeni on Suvi Saari

elä sitä elämää, mitä oikeasti haluat ja rakasta sitä, elämää, mitä elät. Jos et koe niin, mieti, mitä elämältäsi oikeasti haluat, mihin suuntaan haluat kulkea

Olen aina ollut kiinnostunut työssäni ihmisten yksilöllisistä kokemuksista, käytöksestä sekä siitä, mikä auttaa heitä selviämään oman elämänsä haasteista. Olen kouluttautunut monipuolisesti mm. ratkaisukeskeisyyden, NLP:n puolella ja kehitän itseäni kokoajan lisää mentaalivalmentajana. Rakastan työtäni, koska se inspiroi minua itseäni kehittymään ihmisenä. Lisäksi haluan kehittää mentaalivalmennuksen maailmaa.

Tavoitteenani on auttaa ja kuulla asiakasta yksilöllisesti hänen tarpeidensa mukaan. Tavoitteena on kuljettaa häntä kohti omaa menestystarinaansa eli onnistumaan asioissa, joita hän haluaa elämässään saavuttaa. Jokaisen on hyvä löytää arjestaan se jarru, joka estää menemästä kohti haluamaansa suuntaan. Sana menestys merkitsee jokaiselle erilaisia asioita ja siksi puhunkin aina omasta henkilökohtaisesta menestyksestä.

Toteutan itse omassa elämässäni samoja oppeja ja menetelmiä, joita valmennan muille. Olen aina lähtenyt siitä, että testaan itse oppeja, menetelmiä ja niiden toimiessa minulle, valmennan niitä muille heidän tilanteensa tueksi.

Tällä hetkellä valmennan urheilijoita, joukkueita ja yrityksiä kohti heidän menestystarinaansa. Urheilun puolelta olen saanut onnekseni valmentaa mahdollisimman laajalla edustuksella mm. itsepuolustuslajit, taitoluistelu, jääkiekko, nyrkkeily, pesäpallo, lentopallo, hiihto ja yleisurheilu.

Minusta kovin moni elää liian hektistä aikaa ja heillä ei ole aikaa kunnolla pysähtyä miettimään, mikä moodi on minulle hyödyllinen tietyissä tilanteessa ja kuinka voin päästä kyseiseen moodiin. Haastavassa tilanteessa usein stressi kasvaa. Silloin sisäinen kriitikkomme tulee esiin, joka saa meidät uskomaan, ettemme onnistu toiminnassamme ja ärsyynnymme helposti. Moni urheilija ei tunnista normaalisti arjestaan omaa sisäistä kriitikkoa ja minun tehtäväni valmentajana on nostaa se esiin, jotta se ei estä urheilijaa toimimasta haluamallaan tavalla. Valmistautuminen on urheilijalle ehdottoman tärkeää ja silloin voi saavuttaa tilan, jolloin hän nauttii tekemisestään. Urheilijan ollessa valmiina suoritukseen, itse suoritus syntyy luonnostaan, oikealla moodilla ja liikaa miettimättä omaa toimintaansa.

Jokaisen olisi tärkeää tunnistaa itsestään omaa tapaansa toimia erilaisissa tilanteissa eli: miten ajattelee, tuntee ja toimii tietyissä tilanteissa. On myös hyvä miettiä, miten voisi saada itseään paremmin palvelevan moodin ja kuinka voisi luottaa itseensä paremmin. Itseluottamuksen pitää olla kunnossa, jotta voi saavuttaa elämässä toivomiaan asioita. On tärkeää miettiä, mitä toivon elämältä, urheilija uraltani, mitkä ovat arvoni elämässä, kuinka toteutan niitä ja toteutuvatko ne oikeasti arjessani.

Eniten pidän työssäni siitä, kun asiakas oivaltaa valmennuksessa sen, mikä ajatus, tunne ja toiminta jarruttaa häntä suorituksessa. Pohdimme silloin yhdessä, kuinka poistaa jarru ja kuinka saavuttaa hyvä itseään palveleva mentaalienergia kyseisessä tilanteessa.

Uskon siihen, että meillä jokaisella on piilevästi ne voimavarat, joita tarvitsemme muutosten tekemiseen. Ne pitää vain löytää itsestään ja vahvistaa niitä. Meillä on hyvä olla  mentaalisessa kehityksessämme mukana sopivasti sitkeyttä, periksiantamatonta asennetta ja rohkeutta hypätä epämukavuusalueellemme, jossa todellinen kehitys oikeasti tapahtuu meissä.

Loading